Haftanın  Grubu

 Uchmush Albüm

Jerry Garcia
1942-1995

Jerry Garcia'yı Anma Programımızın ilk Playlisti için tıklayın...

Jerry Garcia'yı Anma Programımızın ikinci Playlisti için tıklayın...

Jerry Garcia'yı Anma Programımızın üçüncü Playlisti için tıklayın...

Jerry Garcia'yı Anma Programımızın dördüncü Playlisti için tıklayın...

Jerry Garcia Band'in son kayıtlarının bulunduğu playlist için tıklayın...

Jerry Garcia'nın jazz orgcusu Merl Saunders ile verdiği konser kayıtlarının bulunduğu playlist için tıklayın...

Jerry Garcia'nın bluegrass projesi Old & In The Way konserlerinden seçilen playlist için tıklayın...

Jerry Garcia Özel Serisinde... Jerry Garcia Özel Projeler... tıklayın...

Jerry Garcia, 60’ların ünlü rock grubu Grateful Dead’in lead gitaristi, vokalisti ve beyni idi.  Yaşamı boyunca, grubu birçok değişikliğe taşıdı ve sonuçta rock dünyasının en önemli kişilerinden biri olmayı başardı.  Grateful Dead dışında değişik müzik türlerini kapsayan birçok yan proje yürüttü.  Blue Grass, Folk, Jazz türlerinde başarılı projelere katkıda bulundu.  Garcia, 9 Ağustos 1995’de öldüğü güne kadar Grateful Dead’in aktif bir üyesi olmayı sürdürdü.  

Garcia gitar çalmayı 15 yaşında iken öğrendi.  Folk ve rock & roll çalıyordu.  1959’da 17 yaşında iken, kısa bir süre için askere gitti.  Askerden sonra Palo Alto, California’ya yerleşti ve orada sonradan söz yazarlığını yürütecek olan Robert Hunter ile tanıştı.  Garcia, 1962’de bir banjo satın aldı ve yerel Blue Grass gruplarında çalmaya başladı.  Birkaç yıl içinde Mother McCree’s Uptown Jug Champions adlı popüler bir Blue Grass grubunun üyesi olmuştu.  Aynı grupta Bob Weir ve Ron “PigPen” McKernan da vardı.  Sonradan 1965’de Warlocks adını alan bu grup, 1966’da Grateful Dead oldu. 

 Beş yıl içinde Grateful Dead, özellikle canlı performanslarıyla dikkat çekti.  Garcia bu dönemde New Riders of the Purple Sage, Jefferson Starship ve Crosby, Stills, Nash & Young gibi önemli rock gruplarına konuk oldu.  1970’den itibaren Grateful Dead, Workingman’s Dead ve American Beauty albümleri ile kökleri olan Folk, Country ve Blue Grass’a doğru kaydı.  Ertesi yıl Jerry Garcia klavyeci Howard Wales ile Hooterroll? Adlı bir albüm yayınladı.  Bunu takip eden yıllarda da Jerry Garcia sık sık solo albümler çıkardı.  Klavyeci Merl Saunders ile caz projelerine katıldı.  1973’de Old & In The Way adlı Blue Grass projesini kurdu.  Bu projede David Grisman, Vassar Clements ve John Kahn vardı. 

 1980’lerin başında eroin alışkanlığı ve şekerle savaşan Jerry  Garcia’nın solo çalışmaları yavaşladı.  Grateful Dead’in 1987’deki hit albümü In the Dark’tan sonra David Grisman ile akustik duo projelerinde yer aldı ve Jerry Garcia Acoustic Band olarak da albümler çıkardı.  1990’ların ilk yarısında Garcia, Grateful Dead’in turnelerine ve albümlerine odaklanmıştı fakat bu arada eroin bağımlılığı nüksetmişti.  1995 yazının sonlarında bir uyuşturucu rehabilitasyon merkezine yattı fakat bir gece uykusunda kalp krizinden öldü.  Öldüğünde 53 yaşında idi.

 

Solo Diskografi ve Özel Projeler

Solo Albümler

1972 Jerry Garcia Garcia garcia_72.jpg (29764 bytes)
 1974 Jerry Garcia Compliments compliments.jpg (27541 bytes)
1976 Jerry Garcia Reflections reflections.jpg (39311 bytes)
1976
(2001)
Jerry Garcia Band Don't Let Go dontletgo.jpg (11162 bytes)
1978 Jerry Garcia Band Cats Under The Stars catsunderstars.jpg (20759 bytes)
1982 Jerry Garcia Run For The Roses runforroses.jpg (39000 bytes)
1988 Jerry Garcia Acoustic Band Almost Acoustic acousticband.jpg (34591 bytes)
1991 Jerry Garcia Band Jerry Garcia Band jerrygarciaband.jpg (39735 bytes)
1991
(1998)
Jerry Garcia Band How Sweet It Is howsweet.jpg (34384 bytes)
1993
(2001)
Jerry Garcia Band Shining Star shiningstar.jpg (15755 bytes)

Howard Wales ile

1970
(1998)
Howard Wales & Jerry Garcia Side Trips, Volume One sidetrips.jpg (16241 bytes)
1971 Howard Wales & Jerry Garcia Hooterroll? hooteroll.jpg (34965 bytes)

Merl Saunders ile

1973 Merl Saunders & Jerry Garcia Live At The Keystone, Vol. 1 saundersgarcia.jpg (27745 bytes)
1973 Merl Saunders & Jerry Garcia Live At The Keystone, Vol. 2 saundersgarcia2.jpg (22308 bytes)
1973 Merl Saunders & Jerry Garcia Keystone Encores, Vol. 1 keystoneencores.jpg (27746 bytes)
1973
(1989)
Merl Saunders & Jerry Garcia Keystone Encores, Vol. 2 keystoneencores.jpg (27746 bytes)

"Old & In The Way" projesi ile

1973 Old & In The Way Old & In The Way (Live) old_intheway.jpg (50992 bytes)
1973
(1996)
Old & In The Way That High Lonesome Sound old_highlonesome.jpg (38242 bytes)
1973
(1997)
Old & In The Way Breakdown: Live Recordings 1973 old_breakdown.jpg (34235 bytes)

David Grisman ile

1991 Jerry Garcia & David Grisman Jerry Garcia & David Grisman grismangarcia.jpg (28171 bytes)
1993 Jerry Garcia & David Grisman Not For Kids Only notforkidsonly.jpg (41660 bytes)
1993
(1996)
Jerry Garcia & David Grisman Shady Grove shadygrove.jpg (23868 bytes)
1992
(1998)
Jerry Garcia & David Grisman So What sowhat.jpg (29376 bytes)
1993
(2000)
Jerry Garcia, David Grisman, Tony Rice The Pizza Tapes pizzatapes.jpg (29345 bytes)

Diğer Projeler

1970 Original Soundtrack Zabriskie Point zabriskie.jpg (10303 bytes)
1988 Ornette Coleman & Prime Time Virgin Beauty virgin_beauty.jpg (31444 bytes)
1994 Rob Wasserman Trios trios.jpg (9578 bytes)
1995 Sanjay Mishra with Jerry Garcia Blue Incantation blueincantation.jpg (23442 bytes)

 

PROGRAM ARŞİVİ

 

Sayfa Başına Dön

Gitaresk Ana Sayfa
Ana Sayfa