Haftanın  Grubu

 Uchmush Albüm

Peter Bardens
1945 - 2002

 

19 Şubat 2002 tarihli, Peter Bardens Anma Programı playlisti için tıklayın...

Peter Bardens, 19 Haziran 1945'de, Westminster, İngiltere'de doğdu. Çok yetenekli bir orgçu idi ve Them grubu ile kısa bir çalışmadan sonra, Cheynes grubunun kurucu üyeliğini yaptı. 

1966'da Peter B's adında bir grup kurdu. Bu grupta, sonradan Fleetwood Mac'i kuracak olam Peter Green ve Mick Fleetwood da yer alıyorlardı. Grup, If You Wanna Be Happy adlı bir single yayınladıktan sonra, aynı klüpte sahne alan Shotgun Express adlı bir soul grubu ile birleşti. Bunun üzerine, Peter Bardens, çok kısa ömürlü bir grup olan Village'ı kurdu ve 1970'de ilk solo albümü olan The Answer'ı kaydetti. Peter Green bu albümde Andy Gee sahte adı ile yer aldı. 1971'de Write My Name In Dust adlı bir albüm çıkartan, Pete Bardens, 1972'de Andy Latimer ile birlikte 70'lerin en iyi progressive rock gruplarından biri olan Camel'ı kurdu. Bu grupla altı yıl çalıştıktan sonra, 1978'de liderlik çekişmesi nedeniyle ayrıldı. Bu arada 1969 yılında yaptığı canlı ve stüdyo kayıtları, Vintage 69 adıyla yayınlandı

Peter Bardens, Camel sonrası stüdyo müzisyenliği ve new age ağırlıklı solo çalışmalar yaptı. Bu dönemde, Van Morrison, Peter Green, Stefan Grossman gibi müzisyenlerin kayıtlarına katıldı. Bir ara 1994'de bazı eski Camel ve Caravan üyeleri ile Mirage adlı bir grup kurdu fakat grup ilk turne den sonra tek bir konser albümü kaydettikten sonra dağıldı.

Peter Bardens, 22 Ocak 2002'de, Los Angeles'da akciğer kanserinden öldü.

 

Solo Diskografi

1970 Peter Bardens - The Answer kapak resmi
1971 Peter Bardens - Write My Name In Dust kapak resmi
1976 Peter Bardens - Vintage '69 kapak resmi
1979 Peter Bardens - Heart to Heart kapak resmi
1987 Peter Bardens - Seen One Earth kapak resmi
1988 Peter Bardens - Speed of Light kapak resmi
1989 Peter Bardens - Peter Bardens kapak resmi
1991 Peter Bardens - Water Colors kapak resmi
1993 Peter Bardens - Further Than You Know kapak resmi
1995 Peter Bardens - Big Sky kapak resmi
1995 Mirage - Live 14.12.94 kapak resmi
2000 Peter Bardens' Mirage - Speed of Light - Live kapak resmi
2002 Peter Bardens - Art of Levitation (compilation) kapak resmi


 

 

 

ARŞİV

14. Yayın Dönemi
13. Yayın Dönemi
12. Yayın Dönemi

 

Sayfa Başına Dön

Gitaresk Ana Sayfa
Ana Sayfa

 

 

 

 

 

AÇIK RADYO 14. YAYIN DÖNEMİ
TARİHLER MÜZİSYEN(LER) ALBÜM
30/10/01 Özgür Giriş ve...
Yes
Marillion
.....
Magnification
Anoraknophobia
06/11/01 Transatlantic Bridge Across Forever
13/11/01 Transatlantic Bridge Across Forever
20/11/01 Yavuz Çetin Satılık
27/11/01 Walter Trout And The Radicals Go The Distance
04/12/01

George Harrison İçin - 1

Çeşitli

11/12/01

George Harrison İçin - 2

Çeşitli

18/12/01

Hava koşulları nedeniyle program yapılamadı.

25/12/01

George Harrison İçin - 3

Çeşitli

01/01/02

George Harrison İçin - 4

All Things Must Pass
The Concert For Bangla Desh

08/01/02

George Harrison İçin - 5

Çeşitli

15/01/02 Açık Radyo "kapalı"!!!. Nedeni için tıklayın.
22/01/02 Açık Radyo "kapalı"!!!. Nedeni için tıklayın.
29/01/02 Açık Radyo "kapalı"!!!. Nedeni için tıklayın.
05/02/02

Peter Green Splinter Group

Time Traders

12/02/02

Ronnie Earl

Ronnie Earl And Friends

19/02/02 Peter Bardens Anma Programı

 

Sayfa Başına Dön

Gitaresk Ana Sayfa
Ana Sayfa

 

 

 

 

 

 

AÇIK RADYO 13. YAYIN DÖNEMİ
TARİHLER MÜZİSYEN(LER) ALBÜM
01/05/01

Worksongs - 1 Mayıs Özel Programı

08/05/01

Resmen Gitar - 1

15/05/01

Resmen Gitar - 2

22/05/01

Resmen Gitar - 3

29/0501

Yitik (Lost)

05/06/01

Özür Çağrıları

12/06/01

Bir Serenat Programı

19/06/01

Üçüncü Gül

26/06/01 John Lee Hooker Detroit Yılları 1
03/07/01 John Lee Hooker Detroit Yılları 2, Chicago Yılları 1
10/07/01 John Lee Hooker Chicago Yılları 2
17/07/01 John Lee Hooker ABC Yılları
24/07/01 John Lee Hooker With Friends
31/07/01 Rossington Collins Band Anytime, Anyplace, Anywhere - 
This Is The Way
07/08/01 Rossington Collins Band, Steve Gaines, Allen Collins, Artimus Pyle, The Rossington Band Çeşitli
14/08/01 Jimmie Van Zant Band, Johnny Van Zant Southern Comfort
Van Zant
21/0801 Yavuz Çetin İlk...
28/08/01 Johnny Van Zant No More Dirty Deals
Round Two
Last Of The Wild Ones
04/09/01 Johnny Van Zant Last Of The Wild Ones
Van Zant
King Biscuit Flower Hour
Brickyard Road
11/09/01 Program, ABD'deki terörist saldırısı nedeniyle yapılamadı.
18/09/01

Cunda Yolunda

25/09/01 Johnny Van Zant, Donnie Van Zant Brother to Brother
Van Zant II
02/10/01 Gov't Mule Gov't Mule
Hempilation
09/10/01 Gov't Mule Dose
Hempilation 2
16/10/01 Yes Magnification
23/10/01 Marillion Anoraknophobia

 

Sayfa Başına Dön

Gitaresk Ana Sayfa
Ana Sayfa

 

 

 

 

 

 

AÇIK RADYO 12. YAYIN DÖNEMİ
TARİHLER MÜZİSYEN(LER) ALBÜM
31/10/00 Ronnie Earl Healing Time
07/11/00-14/11/00 Eric Johnson/Alien Love Child Live and Beyond
21/11/00 Mark Knopfler Sailing to Philadelphia
28/11/00-05/12/00 The Flower Kings Stardust We Are
12/12/00 Chris Duarte Love Is Greater Than Me
19/12/00 Richard Thompson Mock Tudor
23/12/01+20/02/01 Neil Young Road Rock Vol. 1
30/01/01 All About Eve Çeşitli
06/02/01-13/02/01 Quintessence Çeşitli
20/02/01 Neil Young Road Rock Vol. 1
27/02/01 Don "Sugarcane" Harris - 1 Çeşitli
06/03/01 Ronnie Earl & The Broadcasters Blues And Forgiveness - Live In Europe
13/03/01 Don "Sugarcane" Harris - 2 Çeşitli
20/03/01 Don "Sugarcane" Harris - 3 Çeşitli
27/03/01 Don "Sugarcane" Harris - 4 Fiddler On The Rock
03/04/01 Double Trouble Been A Long Time
10/04/01 Jeff Beck You Had It Coming
17/04/01 Eric Clapton Reptile
24/04/01 Double Trouble, Jeff Beck, 
Eric Clapton
Been A Long Time, You Had It Coming,
Reptile

 

Sayfa Başına Dön

Gitaresk Ana Sayfa
Ana Sayfa